sterk staan


Rots  & Water ® is een psychofysieke training voor jongens en meisjes van het basis- en secundair onderwijs. De training van weerbaarheid (Rots) gaat samen met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden (Water). Door spel en actieve oefeningen kunnen ze hun communicatie- en sociale vaardigheden versterken en hun algemeen welzijn vergroten. Deze oefeningen worden voortdurend afgewisseld met momenten van zelfreflectie, kringgesprekken en verwerkingsopdrachten. Er wordt geoefend in bijna echte, maar veilige situaties om de transfer naar het dagelijks leven te optimaliseren. Ze worden meer weerbaar tegen sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag en kunnen zo respectvol met andere mensen samenleven in een snel veranderende, multiculturele samenleving.

Bouwstenen

De bouwstenen van Rots  & Water ® zijn zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. In de sessies wordt aandacht besteed aan thema’s zoals veiligheid, assertiviteit, communicatie, lichaamstaal, verbondenheid en je innerlijk kompas dat kan helpen bij het zoeken naar je eigen weg en het maken van belangrijke keuzes.

Het Rots & Waterprincipe

Rots: ontwikkelen van je kracht en weerbaarheid: voor jezelf kunnen opkomen, grenzen aangeven, weten wat je wil, zelfvertrouwen uitstralen …

Water: ontwikkelen van je vermogen om met anderen samen te spelen en te leven: contact maken, luisteren, rekening houden met anderen, respect tonen …

 

De training is voor kinderen in jongeren vanaf 10 jaar en is zinvol voor kinderen en jongeren die sterker in hun schoenen willen staan.


Aanbod

- Rots  & Watertraining: groepstraining voor maximaal 12 deelnemers, 6 sessies van 2 uur

- Rots  & Watertraining: individuele training, minimum 6 sessies van 1 uur

 

Aanbod voor scholen of groepen: zie aanbod voor scholen.


prijs

intakegesprek: €30

sessie individuele training (50 min.): €40

groepstraining (12 uren) inclusief intakegesprek: PROMO-ACTIE: €180 ipv €240

locatie

Wilgendijk 31

8600 Diksmuide

DATA EERSTVOLGENDE GROEPSTRAINING

Momenteel worden geen groepstrainingen voorzien (COVID 19). Individuele sessies worden wel georganiseerd.

 Update na 8 juni.

Interesse in de volgende training? Laat uw gegevens achter via de contactpagina. Van zodra er voldoende inschrijvingen zijn, wordt er een nieuwe training georganiseerd tijdens de weekends van trimester 2 of 3.